Poznámka: Od havárie v jaderné elektrárně Fukušima-Daiichi uplynulo již sedm let, upozorňujeme naše čtenáře, že tento článek byl původně publikován v říjnu 2013. Mapa uveřejněná níže pochází z Centra pro sledování jaderných nehod. Je na ní patrné, že úroveň radiace, naměřené v monitorovacích stanicích po celém území USA, je zvýšená. Všimněte si, že se to týká obzvláště stanic podél západního pobřeží Spojených států. Každý den do Tichého oceánu vtéká 300 tun radioaktivní vody z Fukušimy.


10. Kanadské úřady zjistily extrémně vysokou úroveň jaderného záření u některých vzorků ryb...

Některé vzorky ryb, které byly doposud testovány, měly velmi vysokou úroveň záření: vzorek mořského okouna, který byl odebrán v červenci, měl 1 000 becquerelů na kilogram cesia.

11. Někteří odborníci se domnívají, že na západním pobřeží by se mohl objevit vysoký výskyt rakoviny právě u lidí, kteří konzumují kontaminované ryby...

„Podívejte se, co se nyní děje: Do oceánu vtéká obrovské množství radioaktivity - což v roce 2011 nikdo nepředpokládal,“ řekl Daniel Hirsch, lektor jaderné politiky na kalifornské univerzitě v kalifornském Santa Cruz, pro Global Security Newswire . „Mohl by se objevit zvýšený výskyt rakoviny v souvislosti s pojídáním ryb.“

12. Britská zpravodajská stanice BBC News nedávno uvedla, že úroveň záření kolem Fukušimy je „18krát vyšší“, než se původně předpokládalo.

13. Studie financovaná EU dospěla k závěru, že Fukušima uvolnila do atmosféry 210 kvadrilionů becquerelů cesia 137.

14. Atmosférické záření z Fukušimy dosáhlo v roce 2011 západního pobřeží Spojených států během několika dní.

15. V tomto okamžiku se z Fukušimy každým dnem vlévá do Tichého oceánu 300 tun kontaminované vody.

16. Hlavní výzkumný pracovník v oblasti chemických pochodů v Meteorologickém výzkumném institutu při Japonském meteorologickém úřadu uvedl, že se do Tichého oceánu každý den uvolňuje z Fukušimy „30 miliard becquerelů radioaktivního stroncia“. 

17. Podle společnosti Tepco se od doby, kdy došlo k nehodě ve Fukušimě, dostalo do Tichého oceánu přibližně 20 - 40 bilionů becquerelů radioaktivního tritia.

18. Podle profesora z univerzity v Tokiu vtékají do přístavu Fukušima Daiichi každým dnem 3 gigabecquerely cesia 137.

19. Odhaduje se, že z Fukušimy bylo uvolněno až 100krát více jaderného záření, než během celé černobylské katastrofy.

20. Jedna nedávná studie dospěla k závěru, že počátkem příštího roku začne vtékat do pobřežních vod Spojených států ohromný sloupec cesia137 z fukušimské katastrofy…

Simulace oceánu ukázala, že sloupec radioaktivního cesia137, uvolněného po katastrofě ve Fukušimě v roce 2011, by mohl začít vtékat do pobřežních vod Spojených států od počátku roku 2014, ke kulminaci by mělo dojít v roce 2016.

21. Předpokládá se, že se do roku 2020 dostane vysoká úroveň cesia137 do každé části Tichého oceánu.

22. Existuje předpoklad, že v celém Tichém oceánu bude „úroveň cesia 5 - 10krát vyšší“, než jaké jsme byli svědky před mnoha desetiletími, v době testu atomové bomby v Pacifiku.

23. Kvůli obrovskému množství jaderného záření, které se dostává do vod Tichého oceánu, vydal ekologický aktivista Joe Martino následující varování...

[quote align="center" color="#999999"]

Doba, kdy jste jedli ryby z Tichého oceánu, skončila.[/quote]

24. Jód 131, cesium 137 a stroncium 90, které neustále vytékají z Fukušimy, budou ovlivňovat zdraví těch, kteří žijí na severní polokouli, a to po velmi dlouhou dobu. Považte, co o tom napsal Harvey Wasserman:

[quote align="center" color="#999999"]

Například jód 131 může být vstřebán štítnou žlázou, kde uvolňuje beta částice (elektrony), které poškozují tkáň. Poškozená štítná žláza byla již zaznamenána v případě 40% dětí v oblasti Fukušimy. Toto procento se může pouze zvyšovat. Během vývoje mladistvých může narušit jak fyzický, tak duševní růst. U dospělých způsobuje velmi širokou škálu dalších onemocnění, včetně rakoviny.[/quote]

Cesium 137 z Fukušimy bylo zjištěno u ryb, které byly uloveny až v daleké Kalifornii. Cesium 137 se rozšiřuje po celém těle, ale má tendenci hromadit se ve svalech.

Poločas rozpadu stroncia 90 je přibližně 29 let. Napodobuje chemickými vlastnostmi vápník a usazuje se v kostech.

25. Podle nedávné zprávy na webu Planet Infowars se pobřeží Kalifornie mění na „mrtvou zónu“:

[quote align="center" color="#999999"]

Kalifornské pobřeží se stává mrtvou zónou.

Pokud jste nebyli v poslední době na pláži v Kalifornii, tak pravděpodobně nevíte, že skaliska jsou nepřirozeně ČISTÁ - stěží tam najdete chaluhy, svijonožce, mořské ježky, atd., přílivová jezírka jsou na tom podobně, chybí v nich krabi, plži a jiné známky života... zvláště ve srovnání s dobou asi před 10 - 15 lety je to rozdíl, tehdy bylo rozumné nosit po pláži tenisky, abyste si neporanili nohy od všech možných známek života - rozlámaných ulit, kostí, skla, naplaveného dřeva, atd.

Některé dny mám dokonce problém najít třeba i jen půl tuctu racků a/nebo rybáků na mimoměstských plážích.

Samozřejmě vždy najdete pár racků na místech, jako jsou výletní místa a některé restaurace (s venkovním posezením), ale když si pomyslím, že před 10 - 15 lety bylo nebe a VŠECHNY pláže doslova plné racků, kteří se pronikavým zvukem ozývali ve dne v noci….

NYNÍ je zde nepřirozené ticho.[/quote]

26. Studie, provedená v loňském roce, dospěla k závěru, že záření z jaderné katastrofy ve Fukušimě může negativně ovlivňovat lidský život na západním pobřeží Severní Ameriky od Mexika až po Aljašku „po celá desetiletí“.

27. Deník Wall Street Journal uveřejnil zprávu, že úplné vyčištění Fukušimy může trvat až 40 let.

28. Profesor z Yalské univerzity Charles Perrow varuje, že pokud nebude vyčištění Fukušimy vyřešeno se 100% přesností, mohlo by ohrožovat lidstvo ještě další „tisíce let“...

[quote align="center" color="#999999"]

Podmínky v prostoru bazénu u reaktoru 4, 100 stop od země, jsou nebezpečné, a pokud se jakékoliv dvě tyče dotknou, mohlo by to způsobit jadernou reakci, která by byla nekontrolovatelná. Radioaktivní záření ze všech těchto tyčí, pokud nebudou trvale ochlazovány a udržovány odděleně, by vyžadovalo evakuaci okolních oblastí, včetně Tokia. Kvůli radiaci v areálu by nemohlo být 6 375 tyčí ve společném úložišti nepřetržitě ochlazováno; štěpily by se a celé lidstvo by bylo po tisíce let ohroženo.[/quote]

Už chápete, proč je tolik lidí hluboce znepokojeno tím, co se ve Fukušimě děje?

P oznámka: Nikdo není znepokojen z toho, co se děje ve Fukušimě. Defacto Fukušima zmizela z radaru mediálních zájmů. Jedině alternativní weby přinesou tu a tam tři roky starý článek, protože nikdo už o Fukušimě nepíše. Zájemcům doporučuji webové stránky www.fukushima.news, kde se přeci jen objevují čerstvější informace.

Zdroj:  globalresearch.cazvedavec.org