Prezident Evropské komise vychvaloval tu „spící krásku“ Lisabonskou dohodu, že to ta přivodila vytvoření „Evropských obranných sil“ čili Armády Evropské unie. Této dohodě se původně říkalo „Evropská ústava“, než ji přemaskovali do jiného balení jako Lisabonskou dohodu poté, co ji v roce 2005 odmítla referenda ve Francii a Holandsku.


Zatímco před hlasováním o Brexitu se Komise pokoušela držet plány na Evropskou armádu v tajnosti, po referendu byl pak pan Junker v červnu ve svém projevu ‚O stavu unie‘ už o svých ambicích upřímný.

Volal po tom, aby tento blok rychle postupoval k vytvoření Armády EU do roku 2025. Bez Británie, která tomu oponovala, mají tyto plány daleko větší šanci, že uspějí.

Bývalý prezident Evropského parlamentu a soupeř německé kancléřky Martin Schulz minulý týden volal po nové „Evropské ústavě“ a po vytvoření „Spojených států evropských“ do roku 2025.

Řekl, že EU by měla rychle rozšířit své pravomoci a podemlít suverenitu národních států a že kterákoliv země, která se tomu postaví do cesty, musí být z tohoto bloku vyhozena.

„Chci, aby vznikla ústavní dohoda o vytvoření federální Evropy… Tato ústavní dohoda pak bude předložena členským státům a ty, kterou nebudou souhlasit, automaticky EU opustí,“ vysvětloval pan Schulz.

Zdroj: breitbart.com