Žena z New Jersey uvízla na dálnici uprostřed noci. Vojenský veterán, který skončil na ulici jí dal svých posledních 20 dolarů na benzín. Žena jménem Kate McClure byla na cestě do Filadelfie o jedenácté večer. Uprostřed cesty se jí však došel benzín a ona uvízla uprostřed noci na dálnici. Poté, co si myslela, že se odtud nedostane minimálně několik následujících hodin, přiblížil se k ní bezdomovec a podal jí pomocnou ruku.


Veterán jí řekl, aby zůstala v autě a zamkla dveře, slíbil jí však, že se vrátí i s benzínem. Na svůj překrásný čin však minul utratil poslední peníze.

Kate neměla veteránovi jménem Johnny Bobby peníze jak vrátit. O několik dní se však vrátila i se svými přáteli, aby mu skutek oplatili. Když Johnnyho lépe poznali, byli jeho příběhem ohromeni.

Zjistili, že Johnny je vysloužilý voják, který pracoval jako muniční technik. Kate mu chtěla pomoci, Johnny jí odpověděl: „Vyprávějte mi něco o neštěstí. Nechápejte mě špatně, jsem tam kde jsem kvůli mým vlastním rozhodnutím. Nemohu vinit nikoho jiného, ​​než sebe.“

Pár začal Johnnymu nosit různé věci, které člověk v jeho situaci ocení. Teplé rukavice, ponožky, deky a stravenky, o které se Johnny rozhodl podělit se svými přáteli. Kate byla ohromena jeho zlatým srdcem, a tak se rozhodla, že mu musí pomoci ještě o něco více.

„Ti lidé se starají jeden o druhého. Vrátili jsme se do auta a shodli jsme se na tom, že mu musíme změnit život.“ A tak jsme založili projekt na GoFundMe. Peněžní dary se začaly sbírat ohromnou rychlostí. Do několika dní vysbírali svůj cíl, kterým bylo 10 tisíc dolarů od tří tisíců různých lidí.

Kate se svým přátelům slíbila, že zajistí, aby všechny finanční dary dostali přímo k Johnnymu. Peněz však nepřestalo přibývat a v současnosti vybraná částka činí až 288 728 dolarů, což představuje více než 240 tisíc eur.

Ty půjdou primárně na pronájem nového bytu a zaplacení potřebných věcí, jako jídlo, oblečení účty za telefon a dopravu. Také dostane peníze přímo do ruky, aby mohl sám disponovat nějakou částkou, se kterou naloží podle sebe.

Tento veterán, který byl mimo jiné i na velmi šikovným vojenským medikem, se dostal v roce 2014 do problémů, kvůli kterým později ztratil své bydlení a tím pádem i celý svůj předešlý život. Po tom, co se uchýlil k drogám a měl několik problémů se zákonem, skončil stovky kilometrů od svého domova ve státě Karolína a zůstal žít pod mostem, kde prožíval už třetí zimu. Nyní se karty obrací…

Zdroj: trendolizer.com