KLDR podporuje myšlenku úplného zákazu jaderných zbraní, prohlásil náměstek stálého zástupce Severní Koreje při OSN Kim Ying-ren. Ve svém projevu na zasedání výboru VS OSN pro odzbrojení se vyslovil na podporu přijaté v červenci konvence o úplném zákazu jaderných zbraní. …


„Avšak dokud USA, které tvrdošíjně vyhrožují a vydírají KLDR jadernými zbraněmi, odmítají smlouvu o zákazu jaderných zbraní, nepřipojí se KLDR k této dohodě", dodal.

Existence v KLDR jaderných zbraní a balistických raket je podle diplomata „oprávněným opatřením sebeobrany". „Ani jedna země ve světě nebyla vystavena tak velké a přímé jaderné hrozbě ze strany USA po tak dlouhou dobu", zdůraznil zástupce KLDR.

Podle jeho slov „dosáhla situace na Korejském poloostrově kritického bodu, a jaderná válka může začít kterýkoliv okamžik".


„Dokud nebudou úplně zlikvidovány nepřátelská linie a jaderná hrozba ze strany USA, nebudeme nikdy a za žádných okolností jednat o našich jaderných zbraních a balistických raketách, a nikdy neustoupíme ani o píď od námi zvolené cesty", ujistil diplomat.

Podle jeho slov překročila letos KLDR „finálovou čáru ve formování jaderných sil země" a disponuje nyní „různými způsoby dopravy atomové pumy, vodíkové pumy a mezikontinentálních balistických raket".

„Celé území USA je v pásmu doletu našich raket, a opováží-li se USA vtrhnout ani o píď do naší svaté země, neujdou kruté odplatě", slíbil Kim Ying-ren.

Zdroj:  snews.com