Analytici říkají, že lidé ze všech zemí Evropské unie musí bojovat proti globálnímu bankovnímu kartelu, který kontroluje ekonomiky po celém světě, hlásí Press TV. „Ta konkurenceschopnost je jejich řídícím systémem a lidé těchto národů dřou bídu. Tohle je směšné,“ řekl při pondělním interview s Press TV Chris Dorsey, ekonom a bankovní analytik. „Řekl bych, že tohle je směšné prohlášení, protože potřebujeme určitou formu kontroly nad systémem, který rozhoduje, co jíme, kde bydlíme a všechno ostatní v naší společnosti, a to je ten systém monitorování.“ (Jde zřejmě o reakci na ozývající se návrhy na globální bankovní kontrolu, tedy na kontrolu nad globálním systémem kontroly, od něj lze v reálu očekával jedině to, že jen vylepší vnitřní koordinaci tohoto systému globální kontroly samotné.)

Tento komentář vznikl v okamžiku, když ministři financí hlavních evropských ekonomik včetně Německa, Francie, Itálie a Británie říkají, že si budou stěžovat na americkou fiskální politiku na nadcházející schůzce Skupiny Velké sedmy (G7).

Schůzka G7 proběhne 11. října v Tokiu v Japonsku, kde ministři financů ze sedmi průmyslových zemí prodiskutují způsoby jak podpořit vlekoucí se ekonomické zotavení, jelikož mnohé země se potýkají s nízkými úrokovými sazbami a vysokým vládním zadlužením.

„To, co tohle vede a co tohle pohání nejsou suverénní národy; nejsou to Němci; nejsou to Italové; jsou to ty instituce, které kontrolují tyto vlády; nejsou to lidé z vnitřku těchto vlád a ty instituce, které kontrolují země eurozóny, jsou Evropská centrální banka, která dostává své příkazy z Banky pro mezinárodní vypořádání (BIS). V této zemi (USA) je to Federální rezervní banka; tohle jsou soukromé Centrální banky; a ty mají stejné vlastníky; ty činí koordinované kroky.“

„Myslím si, že globální bankovní kartel v této zemi (v USA) je kontrolován Federální rezervní bankou a jejich evropská paže se jmenuje Evropská centrální banka. To, co říkám, je, že celá tahle operace se zrovna teď sesypává a demokracie bude to, co se ukáže být v ulicích.“

Evropa se do finanční krize ponořila počátkem roku 2008. Těžce zadluženým zemím, jako je Řecko, Španělsko, Portugalsko, Itálie a Irsko, teď hrozí insolvence.

Zhoršující se dluhová krize donutila vlády EU, aby přijaly drsná zbídačující opatření a tuhé ekonomické reformy, které spustily incidenty sociálních nepokojů a masivní protesty v mnoha evropských zemích.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: presstv.ir

]]>