Ruské ministerstvo obrany zveřejnilo fotografie ze vzduchu míst dislokace teroristů Islámského státu na sever od syrského města Dajr az-Zaur, na kterých je jasně vidět technika amerických jednotek speciálního určení. Fotografie jsou uveřejněny na portálu MO na Facebooku. „S pomocí záběrů udělaných ze vzduchu v období 8-12. září 2017 v místech dislokace jednotek IS byl zaregistrován velký počet amerických obrněných vozidel typu Hummer, která mají ve výzbroji speciální jednotky USA," informuje MO na Facebooku.


Vojenský úřad sdělil, že na fotografiích je jasně vidět, že se speciální jednotky USA nacházejí na opevněných pozicích, jež byly dříve zřízeny teroristy IS. Přitom nejsou kolem těchto objektů žádné stopy po útoku, srážkách s teroristy nebo trychtýře z úderů letectva mezinárodní koalice.

„Nehledě na to, že se opevněné pozice jednotek USA nacházejí v místech dnešní dislokace oddílů IS, nejsou na nich žádné příznaky bojové ochrany. Může to svědčit pouze o tom, že se američtí vojáci cítí v oblastech obsazených teroristy v naprostém bezpečí," dospělo k závěru ministerstvo obrany.