Ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov si před schůzkou s kolegou ze Švýcarska Didierem Burkhalterem během Valného shromáždění OSN popovídal se švýcarským novinářem a poskytl mu skutečně ruské odpovědi na jeho otázky, uvádí RT. Zpravodaj se chtěl ministra zahraničních věcí zeptat, co by popřál Burkhalterovi k jeho poslednímu dni na Valném shromáždění OSN.


„Copak máme tiskovou konferenci?" zajímal se Lavrov, čímž chtěl naznačit, že teď není čas na pokládání otázek. Poté poradil novináři, aby nikdy neříkal slovo poslední.

„Co už, přeji panu Burkhalterovi to, co si přeje on sám," odpověděl ministr. Dodal, že není důležité to, co my přejeme lidem, ale to, co si každý přeje sám.

„Výborně řečeno, velmi rusky," odpověděl švýcarský ministr zahraničí a poděkoval Lavrovovi.

„A teď zmizte," řekl ruský ministr novináři a rozesmál se.

„Ještě jedna skutečně ruská odpověď," poznamenal Burkhalter.

V dubnu ministr zahraničí napomínal americké novináře, kteří vykřikovali otázky před začátkem jednání s americkým ministrem zahraničí Rexem Tillersonem místo toho, aby si počkali na tiskovou konferenci.Tento renomovaný právník tvrdí, že média mainstreamu často skutečný příběh přehlíží – a to, že vláda není vůbec transparentní – a že ministerstvo spravedlnosti (do něhož patří i FBI) se úplně zpolitizovalo.