Druhé největší dánské město se pokouší s terorismem vypořádat tak, že džihádistům v programu přezdívaném „konejšení teroristů“ poskytuje „empatii“. Zatímco Dánům, co bojovali proti Islámskémus státu, hrozili po jejich návratu ze Sýrie vězením, tak teroristům nabízí nesmírná privilegia včetně bytů, vzdělání a pracovních míst, aby je tím povzbudili k opětovnému začlenění do společnosti.


Zastánci tohoto policií vedeného plánu v Aarhusu říkají, že ti džihádisté trpí „izolací“ a těžko se integrují, a tvrdí, že nabídne-li se jim laskavost a odpuštění, tak je to odradí od jejich vražedné ideologie.

Avšak dánský politik Naser Khader, muslim narozený v Sýrii, říká, že tím vysílají nesprávné poselství, když teroristy, kteří v podstatě vedli válku se Západem a s jeho hodnotami, za to ještě odměňují.

Ten řekl australskému zpravodajskému programu Dateline, že ten model „konejšení teroristů“ říká mladým muslimům: „Vyraz do světa a spáchej něco zločinného, buď džihádistou, a tím si od této společnosti vydobudeš spoustu privilegií. To je podle mě špatně.“