Měl to být jen rychlý výlet na pláž, ale sobotní odpoledne u vody v Panama Beach City v americkém státě Alabama téměř skončilo tragédií pro Robertu Ursreyovou a její rodinu. Životy jim nezištně zachránili ostatní lidé, kteří vytvořili řetěz, aby je dostali z rozbouřených vln. Takový obdivuhodný čin se jen tak lehce nevidí. Ursreyová, její manžel, matka, synové a synovci si užívali pobyt na pláži, ale jen do chvíle, kdy začal být proud příliš silný. Ursreyová právě vycházela na břeh, když se otočila a všimla si, že její synové jsou dál, než si myslela. Znepokojená začala chodit po pláži a pak zaslechla jejich výkřiky.

„Křičeli a plakali, že uvízly,“ uvedla Ursreyová v pondělí pro News Herald. Když lidé viděli, že chce jít za nimi, rozmlouvali ji, aby tam nechodila.

Rodina však nebyla ochotna sledovat, jak se chlapci tají, a tak se vrhla do vody. Bohužel, přecenila své síly a kvůli silnému proudu se také ocitla v pasti. Spolu s nimi se dohromady snažilo dostat na břeh asi devět lidí. „Upřímně, myslela jsem si, že v ten den ztratím svou rodinu,“ řekla Ursreyová.

Naštěstí si je boj o život všimli i Jessica Simmonsová a její manžel, kteří se rozhodli večeřet na pláži. Jelikož není typ člověka, který jen čeká se založenýma rukama, když je někdo v nouzi, vzala surf a začala plavat k nim. Zatím její manžel a několik dalších mužů vytvářeli lidský řetěz, který pomůže ostatním dostat se z vody. Nakonec se do řetězu zapojilo 80 lidí.