V USA zveřejnili video s přiznáním producenta CNN Johna Bonifielda o tom, že televizní kanál vydává mnoho materiálů o Rusku, které nemá podložené důkazy. Informuje o tom RT. Americký novinář James O'Keefe, který vede organizaci Project Veritas, vložil na YouTube video debaty s člověkem, který je podobný producentovi CNN Johnu Bonifieldovi, natočené skrytou kamerou, píše RT.


Člověk v rozhovoru přiznává, že politika televizního kanálu, který publikuje materiály namířené proti Rusku a americkému prezidentovi, je podmíněna honem za výdělkem, přičemž mnohé z těchto materiálů nejsou ničím podložené.

Na videu člověk při rozhovoru s novinářem Project Veritas přiznává, že vedení televizního kanálu úmyslně zveličuje příběh o ruském zasahování do voleb amerického prezidenta kvůli vysoké sledovanosti. Podle něj dal pokyn soustředit se na Rusko, i kdyby to bylo na škodu pro ostatní témata, generální ředitel CNN Jeff Zucker.

Materiály kanálu, zasvěcené tomuto tématu, označil za bláboly. „Nezvratné důkazy nemáme. Ale poté se vysvětluje, že se doteď vede vyšetřování. Nevím… Kdyby něco objevili, tak bychom se o tom dozvěděli," ujistil Bonifield.

Poznamenal, že ani on sám, ani většina jeho kolegů nemá žádné iluze o důvodech podobné politiky. „Je to byznys! Lidé si myslí, že média mají etiku… Všechna ta překrásná novinářská etika, o které mluvili na přednáškách na univerzitě. Je to milé, samozřejmě…Ale je to byznys," řekl Bonifield.




Loading...