Video ukazuje Libyjce oslavující Stevensovu smrt, NY Times však tvrdí, že ti muži jej zachraňují Nové video, které ukazuje Libyjce zjevně oslavující smrt velvyslance USA Chrise Stevense, když je jeho tělo zachraňováno z konzulátu USA v Benghází po útoku z minulého týdne, New York Times překroutil, aby tyto muže vylíčil jako zachránce, kteří se snaží zachránit velvyslancův život, zatímco tito se ve skutečnosti radují z jeho smrti. Tento klip ukazuje dav mužů, kteří zkouší odvézt Stevensovo tělo oknem americké mise poté, kdy byla minulý týden vystavena útoku raketovými granáty od islamistických militantů.

„Svědci říkají, že obyvatelé dohnaní k této scéně byli nuceni otevřít okno a převzít pana Stevense přes zamčená železná vrata, vytáhnout ho ven a vzít ho do nemocnice. Na videu nikdo neříká nic, co by ukazovalo zlou vůli,“ reportáž z NY Times tvrdí, že ti muži vykřikují: „Živý, živý! Bůh je veliký.“

Ovšem podle alternativního překladu, který poskytl rodilý arabský mluvčí, tak není vůbec žádný důkaz, že by ti muži byli potěšeni, že Stevens je pořád naživu nebo jej zkoušeli zachránit.

Ve skutečnosti toto video ukazuje muže oslavující skutečnost, že je mrtvý. Stevens je vyvlečen oknem a pohozen na podlahu, když ti chlapi zaměřují kameru na jeho tvář, vzduchem létají pěsti a skandování „Alláh akbar!“ (Bůh je veliký), což běžně vykřikují islamističtí radikálové po úspěšných útocích.

Neexistují vůbec žádné náznaky, aby tito muži zkoušeli zachraňovat Stevensův život či ho dostat do nemocnice.

Toto video je rovně v rozporu se zprávami, že Stevensovi se podařilo z konzulátu uprchnout, ale byl zabit buď na cestě nebo někde uvnitř domu.

Překlad videa o New York Times, který v podstatě dovolil skrýt pravdu za touto nahrávkou, zjevně pochází o uživatele Twitteru, který podporuje jak podporovaný útok USA na Libyi, tak pokus svrhnout prezidenta Assáda v Sýrii podporou těch samých islamistických militantů.

Tenhle nestydatý pokus NY Times o překroucení nahrávky, je zjevným pokusem o zakrytí faktu, že určití radikální muslimové, které Obamova administrativa v Libyi financuje a vyzbrojuje, teď vraždí velvyslance USA – což je zahraničně politická katastrofa, o které mnozí komentátoři spekulují, že by Obamu mohla stát volby.

Poznámka: Existují i ještě silnější interpretace událostí vedoucí k smrti velvyslance, jednou z nich je i to, že byl vlastně vyvlečen a lynčován.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com

]]>