Americká, japonská plavidla a vzdušné síly dnes pokračovaly v pátrání po sedmi amerických námořnících. Ti jsou nezvěstní poté, co se jejich torpédoborec srazil před úsvitem se čtyřikrát větší kontejnerovou lodí přibližně 100 kilometrů od pobřeží Japonska. Torpédoborec USS Fitzgeralda už mezitím přitáhly do jeho domovské námořní základny v Jokosuka dva tažné čluny.


Zranění utrpěli nejméně tři američtí námořníci. Sedmá americká flotila uvedla, že srážka poškodila dvě kabiny na spaní, strojovnu a místnost pro rádiovou komunikaci. Většina z 200 námořníků na palubě v té době spala ve svých kabinách.

Kapitán Brycea Bensona byl převezen letecky do americké námořní nemocnice v Jokosuka se zraněním hlavy, ale jeho stav je stabilizovaný. Další dva členové posádky utrpěli škrábance a pohmožděniny a též je evakuovali. Zatím není známo, kolik dalších námořníků mohlo být ještě zraněno.

Začalo vyšetřování příčin srážky. Japonská pobřežní stráž vyslýchala posádku filipínské lodě a jako jednu z možných příčin připouští profesionální selhání. Filipínská kontejnerová loď, která je 222 metrů dlouhá a váží 29 tisíc tun, neutrpěla vážnější škody a všech 20 členů posádky je v pořádku.