Ministerstvo obrany informovalo, že v důsledku útoku letadel Su-35 a Su-34 byli zlikvidováni vysocí velitelé teroristické fronty, kteří tvořili tak zvanou vojenskou radu IS, a také přibližně 30 polních velitelů a na 300 ozbrojenců z jejich osobní tělesné stráže. Ministerstvo obrany RF dostalo informaci o nadcházející poradě lídrů IS na jižním předměstí Rakky koncem května.


Při prověrce se podařilo zjistit, že cílem schůzky bylo naplánování cest odchodu teroristů z Rakky přes tak zvaný „jižní koridor," praví se v zprávě.Útok se konal 28. května v noci od 00:35 do 00:45 moskevského času (23:35-23:45 SEČ), po té, co data místa a času schůzky byla potvrzena údaji z bezpilotních přístrojů.

Podle zprávy ruského MO byl mezi zabitými teroristy „emír" Rakky Abú al-Hadží al-Mysrí, dále Ibrahím An-Naef al-Hadž, který kontroloval území od Rakky do Suhny, a „náčelník bezpečnostní služby" IS Sulejman al-Šauah.

Informace o místě a čase akce ruského letectva byla předem zaslána americké straně speciálními kanály, zdůraznilo ministerstvo obrany.

Ruské ministerstvo obrany prověřuje přes různé kanály informaci o možné likvidaci vůdce zakázané fronty Islámský stát Ibrahíma Abú Bakra al-Bagdádího v důsledku útoku ruského letectva 28. května v blízkosti Rakky, informuje v pátek vojenský úřad.

Zdroj: snews.com

Loading…