Dramatické záběry z kokpitu ukazují okamžik, kdy ruský letoun letěl přibližně 100 stop vedle amerického bombardéru, který zachytil nad Baltským mořem. Ruský pilot s Su-27 letěl odpovědně a neagresivně po boku amerického letadla ukázal záznam amerického bombardéru B-1B. Odborníci uvedli, že útočník jednal "neagresivním způsobem" vůči bombardéru, který je dočasně nasazen do RAF Fairford v Gloucestershire ve Velké Británii.


K incidentu došlo během baltických operací (Baltops), největšího mezinárodního vojenského cvičení organizovaného USA v Pobaltí.

Zpráva z cvičení, které probíhá od 1. června do 16. června, uvádí, že účastníci amerického námořnictva, NATO a nealiančních států se účastní letecké války, elektronické války, letecké kontroly a výcviku v letecké obraně, to je jenom část činností prováděných během cvičení.

Tři B-52H, tři B-1B a dva B-2A jsou americké bombardéry, které jsou přítomné na cvičení.

Minulý týden Pentagon vydal neuvěřitelné fotografie ruského letadla, které zachytilo další americké bombardéry nad Baltským mořem. Fotografie ukázaly ruskou stíhačku Su-27, která zachytila formaci letadel amerického letectva, včetně amerického bombardéru B-52H.

„Zásah je považována za bezpečný a profesionální", říká kapitán Jeff Davis , mluvčí Pentagonu.




Loading...