Ruský prezident Vladimir Putin se v rozhovoru pro režiséra Olivera Stonea přiznal, že se mu americký senátor za Republikánskou stranu „líbí kvůli svému patriotismu“, ale přitom vyzval Spojené státy, aby se vzdaly dědictví minulosti a spolu s Ruskem bojovaly proti opravdovým hrozbám, jako jsou terorismus a problémy životního prostředí. Během rozhovoru, jehož ukázka byla vysílána v úterý na televizi Showtime, Stone požádal Putina, aby se vyjádřil k iniciativě tohoto senátora, jenž je známý svými útoky na ruského prezidenta, uvalit preventivně veto na možné zrušení protiruských sankcí.


„Ve skutečnosti je pro mě dokonce trochu sympatický. Ano, ano, ano, nedělám si legraci. Líbí se mi kvůli svému patriotismu a koherenci při obraně zájmů své země," uvedl ruský prezident.

Jak uvedla hlava ruského státu, „lidé s takovým přesvědčením, jako má senátor, kterého jste zmínil, žijí ještě ve starém světě a nechtějí se dívat do budoucnosti, nechtějí pochopit, jak rychle se mění svět, nevidí reálné hrozby a nemohou překonat svou budoucnost. Ta je vždy táhne za sebou zpět."

„Teď čelíme společným hrozbám, jež se týkají mezinárodního terorismu, světové chudoby, degradace životního prostředí, což doopravdy hrozí celému lidstvu, a nakonec se nahromadilo tolik jaderných zbraní, že to rovněž ohrožuje celý svět. Nebylo by na škodu, pokud bychom o tom trošku přemýšleli. Máme na čem pracovat," řekl Putin.