Amerika se svými regionálními spojenci pod falešnou záminkou boje proti ISIS, podpořila tzv. Rijádskou deklarace odsouhlasenou v neděli 55 muslimskými zeměmi v saúdském hlavním městě. Toto prohlášení tvrdící, že je o „boji s terorismem ve všech jeho formách, zaměřujíc se na jeho intelektuální kořeny, na vysušení zdrojů jeho financování a na přijetí všech nezbytných opatření k prevenci proti teroristickým zločinům a k boji proti nim v rámci užší spolupráce mezi jejich státy,“ je deklarací masového klamu.


Saúdská Arábie, Izrael a americká regionální přítomnost představují epicentrum regionálního a globálního státního terorismu – které tuto metlu lidstva podporuje, ne že by s ní bojovalo.

Saudi Press Agency prohlašuje:

„Globální centrum pro boj proti extremismu, co bojuje proti intelektuálnímu, mediálnímu a digitálnímu extremismu a prosazuje koexistenci a toleranci mezi lidmi,“ sídlící v Rijádu by bylo k popukání směšné, kdyby hrozba představovaná Washingtonem, Saúdskou Arábií a dalšími darebnými státy regionu, nebyla tak zkázonosná.

Signatářské země Rijádské deklarace se zavázaly poskytnout „rezervní síly 34 000 vojáků“ nikoliv, „na podporu operací proti teroristickým organizacím v Iráku a v Sýrii, kdyby jich bylo zapotřebí,“ jak tvrdí.

Ty totiž v komplotu s destruktivní imperiální agendou Washingtonu kují pikle za odstranění syrské a íránské suverenity, čímž zajišťují nekonečnost středovýchodních válek.

Zvláště vypíchli Írán, kdy tento dokument tvrdí, že signatáři „potvrzují své naprosté odmítání praktik íránského režimu konstruovaných k destabilizaci bezpečnosti a stability regionu a v širším měřítku i světa a jeho pokračující podporu terorismu a extremismu,“ což je naprostým protipólem agendy Teheránu.

Ten je cílem těchto útoků za svou suverénní nezávislost, jelikož je to národ, který Amerika nekontroluje a rival Saúdů. V imperiálních plánech se proto volá po změně jeho režimu.

V neděli íránský ministr zahraničí Mohammad Javad Zarif tweetnul:

„Írán je hned po skutečných volbách terčem útoku prezidenta USA z té bašty demokracie a umírněnosti (Saúdské Arábie). Je to zahraniční politika nebo jen opojení těmi 480 miliardami $ za ten kšeft?“




Loading...