V médiích se to hemží čerstvými spekulacemi, že Rusko připravuje na očekávanou oficiální žádost syrské vlády vyslání pozemních sil do Sýrie. Tyto zprávy se odkazují na určité neznámé vojenské zdroje a tvrdí, že plán na jejich vyslání už existuje. (To je nejspíš jediná realistická část této zprávy. V každém velitelském štábu existují a vypracovávají se plány pro různé operace a různá nasazení.)


Např. íránský státem vedený mediální kanál Press TV :

Tyto zdroje mluvící pod podmínkou anonymity v pondělí odhalily, že ruské speciální síly jsou už připraveny k nasazení v oblastech, kde jsou syrská vojska zapojena do těžkých bitev proti teroristickým skupinám.

Dále uvedly, že i technické aspekty tohoto plánu jsou už rozpracovány a že ty by byly realizovány, jakmile vláda v Damašku předloží oficiální žádost ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, aby k tomu vydal rozkaz.

Další íránský mediální kanál Fars News vydal vlastní verzi tohoto příběhu:

Syrské vojenské zdroje odhalily, že Moskva informovala Damašek o svých přípravách vyslat do Sýrie pozemní vojska.

Zprávy Al-Hadath citovaly zdroje, které říkají, že Rusko oznámilo, že v případě žádosti Syrské armády je připraveno do Sýrie vyslat pozemní vojska.

Tyto zdroje uvedly, že speciální ruské síly jsou už připraveny k nasazení v regionech, které trpí největším tlakem teroristických skupin.




Loading...