Kandidátka Národní fronty proti masové migraci Marine Le Pen ve své vítězné řeči v neděli večer vyzvala francouzské vlastence, aby ji podpořili proti Emmanuelu Macronovi, kterého nazvala dědicem nepopulárního francouzského prezidenta Francois Hollanda.  Paní Le Pen, která podle odchodových průzkumů skončila v prvním kole francouzských prezidentských voleb jako druhá, řekla, že ohromné davy se shromažďují severně od Francie, a že teď probíhá bitva mezi příznivci globalismu a těmi, kdo jsou proti němu.


Prohlašujíc projekci výsledků prvního kola, které ji staví jako rivala Emmanuelu Macronovi, za „historické“ vítězství, poděkovala svým příznivcům, že ji přivedli do druhého kola, které má proběhnout 7. května.

Le Pen nastínila jako svou hlavní prioritu jako prezidenta „obranu francouzského národa“ s důrazem na svou předchozí kampaňovou rétoriku, která se zaměřovala na obnovu pořádku v zemi zamořené islamistickým extremistickým terorismem a bouřemi v různých pařížských předměstích.

Tato vůdkyně Národní fronty rovněž udeřila i proti francouzskému politickému a mediálnímu establishmentu tvrzením, že systém se pokusil „zadusit politickou debatu.“ Její vítězství však zajistilo, že k té debatě teď dojde, řekla.




Loading...