Po vítězství Damašku nad teroristy američtí a turečtí vojáci „musí odejít ze Sýrie sami nebo budou vyhoštěni násilím“, řekl v interview pro Sputnik syrský prezident Bašár Asad. „Ale jestliže hovoříme o přítomnosti vojáků v zemi, jako v případě tureckých vojsk, když bojujete proti jejich teroristům, tak máte právo bojovat s těmi, kteří okupují vaši zemi. V této souvislosti Američané, stejně jako Turci a libovolní jiní okupanti musí odejít sami nebo budou vyhoštěni násilím", řekl Asad.


Podle slov syrského prezidenta „prioritou je teď porážka teroristů".

„A v tomto smyslu, jestliže vítězíme nad teroristy v různých oblastech, bude velmi snadné vyhnat i všechny ostatní síly, včetně Turků: buď oni odcházejí, nebo my jsme nuceni s nimi bojovat a vítězit, hájit naši zemi", řekl prezident.

Po incidentu v Chán Šejchúnu prezident RF Vladimir Putin prohlásil, že Rusko má informaci o připravovaných nových provokacích v Sýrii, mj. v okolí Damašku, „kde hodlají znovu podstrčit nějakou látku a obvinit z jejího použití syrské oficiální úřady".

„Ve skutečnosti taková možnost existuje nejen kvůli nedávným událostem. Pro nás existuje již od roku 2013, kdy se jí využili. Tentokrát byla ale rétorika a propaganda jiná, protože všichni byli na útok připraveni. To je součást pořadu dne, součást jednoho plánu, a nikoli různé a navzájem nespojené incidenty. Proto taková možnost samozřejmě existuje", prohlásil Asad.