Německá kancléřka Angela Merkelová se minimálně dvakrát kvůli informacím o teroristických hrozbách obrátila na britské tajné služby a ignorovala německou rozvědku. Informuje o tom časopis Focus. Podle časopisu taková situace v německých tajných službách vyvolává nevoli. „Za 12 let na pozici kancléře Merkelová ani jednou nepřišla na pravidelný každotýdenní brífink prezidentů německých bezpečnostních orgánů," oznámil Focusu vysoce postavený zdroj ve vládě Německa.


Poslední schůzka se podle Focusu konala v říjnu 2015 v rezidenci premiéra Velké Británie v Chequers. Účastnili se ji ředitel MI6 Alexander Younger, ředitel MI5 Andrew Parker a hlava centra vládního spojení Velké Británie (GCHQ) Robert Hannigan.

Za poskytnuté informace Merkelová Britům předala fascikl na prezidenta Ruska Vladimira Putina a analýzu situace na Krymu vypracovanou Spolkovou zpravodajskou službou (BND), tvrdí Focus.

Německé bezpečností orgány o schůzce nevěděly.

"Následně se v besedách s německými kolegy Britové divili, že německé tajné služby nebyly dříve informovány o schůzce Merkelové se zástupci rozvědky v Anglii," podotýká se v článku.

Zdroj:  zerohedge.com