Podle zpráv obviňuje Trumpova administrativa ruského prezidenta Vladimira Putina ze „zinscenování“ úterního chemického útoku v Sýrii. Zpráva vydaná v pátek Associated Press potvrzuje, že Pentagon „vyšetřuje“ možnou ruskou účast na útoku plynným sarinem, po němž zůstaly tucty mrtvých. Trumpova obvinění založená na důkazech, které jsou veškeré žádné, zvyšuje riziko všeobecné války mezi Spojenými státy a Ruskem.


Ruský ministerský předseda Dimitrij Medveděv v pátek Trumpa varoval, že tato země je po tomto raketovém útoku plně připravena na vojenský konflikt.

Breitbart.com hlásí:

Uvedení činitelé rovněž podpořili chmurné podezření, že blízké nemocnice byly bombardovány kvůli zakrytí důkazů o nasazení zbraní hromadného ničení:

Tito činitelé říkají, že Rusko neuhlídalo syrskou vládu, aby nepoužívala chemických zbraní.

Říkají, že poblíž místa úterního chemického útoku po jeho provedení byl spatřen vznášející se dron patřící buď Rusku, nebo Sýrii. Dron se později toho dne vrátil, když občané odcházeli do blízké nemocnice nechat se ošetřit. Krátce nato, říkají tito činitelé, byla bombardována ta nemocnice.

Tito činitelé tvrdí, že věří, že útok na nemocnici, byl asi ve snaze o zakrytí důkazů o útoku.

Tito činitelé nebyli oprávněni o této záležitosti promlouvat veřejně a žádali o anonymitu. Říkají, že pořád ještě zkoumají důkazy.

Podle CNN Pentagon zvláště zajímá, zda ruské válečné letouny opravdu provedly nálet na nemocnici v Khan Shikhoun, kde se obětem dostávalo ošetření pár hodin po útoku „s cílem zničit důkazy.“

Takovéto vyšetřování samozřejmě Rusko nemůže brát dobře, když to v současnosti žádá Radu bezpečnosti OSN o vyšetřování americké agrese.




Loading...