Zatím první britská vojanda, která úspěšně bojuje v Sýrii proti ISIS, říká, že britská špionážní agentura MI5 na ni a na její příbuzné útočí, když ti říkají, že „se bojí o svou vlastní bezpečnost.“  Kimberly Taylor bojuje v Ženských obranných jednotkách (YPG) v Sýrii jako součást levicového kurdského hnutí ‚Rojavská revoluce‘.  Rt.com hlásí:


Taylor z Liverpoolu říká, že její matku, otce, otčíma a sestru navštívila protiteroristická policie v jejich domovech v Prescot a v Chorley. 

Zkonfiskovali jim notebooky a telefony a dosud jim je nevrátili ani měsíc poté, co jim je sebrali, říká Taylor vystupující pod jménem Zilan Dilmar. 

„Ani o měsíc později jim policie ještě nic nevrátila. To znamená, že se mnou celou tu dobu neměli kontakt, takže jejich strach o moji bezpečnost musel raketově vyletět,“ řekla BBC. 

„Moje rodina teď nejenže má strach o moji bezpečnost, bojí se i o svoji vlastní bezpečnost britského establishmentu, kdy nechápou důvody nebo záměry, jaké tím sledují,“ dodala Taylor bývalá studentka matematiky na University of Liverpool. 

„Jejich aktivita není jakkoliv ospravedlnitelná. Britský establishment hraje politické hry. Tohle není o kontrole teroristické hrozby, to je o zastrašování lidí, kteří chtějí změnu ve světě i v Británii.“ 

Vládní mluvčí řekl, že ti, kdo odcestovali do zahraničí, aby se zúčastnili konfliktů, by mohli být po návratu do Británie stíháni. 




Loading...