Novinářský veterán Robert Fisk přináší v mimořádném popisu masakru v Daraya informace očitých svědků, kteří tvrdí, že to byli (USA podporování) rebelové tzv. Svobodné syrské armády (FSA) a ne legitimní syrská armáda, kdo jsou odpovědni za masakr 245 mužů, žen a dětí. Z masakru, který se stal minulý víkend (25./26.8.), byli okamžitě západními médii obviňovány jednotky syrské armády navzdory videozáznamům, které ukazují přeživší oběti vítající přítomnost vojáků syrské armády a obviňující z masakru ozbrojené rebely. Tato očitá svědectví bylo možné ověřit díky odváženému válečnému novináři Robertu Fiskovi, který riskuje svůj život v roli jednoho z mála mainstreamových pozorovatelů v Sýrii.

V článku pro londýnský deník The Independent s názvem „Inside Daraya – how a failed prisoner swap turned into a massacre“ Fisk prozrazuje, jak hovořil s očitými svědky nezávisle na syrských úřednicích. Všichni svědci tvrdili, že násilí bylo provedeno ozbrojenými rebely před příjezdem syrské armády do města, které je vzdáleno 5 km od Damašku.

Robert Fisk popisuje, jak bylo překaženo vyjednávání o plánované výměně zajatců mezi syrskou armádou a syrskými rebely, a cituje svědkyni Leenu, která viděla deset mrtvých těl ležících na ulici blízko jejího domu.

Další očitý svědek uvádí, že mnoho z mrtvých byli branci stejně jako pošťák. „Rebelové ho zabili jednoduše proto, že byl vládní zaměstnanec,“ řekl.

„Jestli jsou tyto příběhy pravdivé, pak ti ozbrojení muži s kuklami – a dle jiné ženy, která popisovala, jak se vloupali do jejího domu a jak se snažila zabránit tomu, aby postříleli její rodinu tím, že je líbala – určitě nebyli ze syrské armády, ale ozbrojení povstalci,“ píše Fisk.

Řidič vysokozdvižného vozíku Amer Skeikh Rajeb popisoval, jak ozbrojení rebelové zaútočili na jeho dům, zničili jeho rodinný majetek, spálili postele a koberce a také ukradli televizi a počítačové komponenty, které budou pravděpodobně pomáhat při výrobě bomby.

Řidič autobusu Khaled Yahya Zukari vyprávěl, jak ozbrojení rebelové zabili jeho ženu a dceru jednoduše proto, že byl zrovna na cestě.

„My jsme byli na cestě do (sousedního předměstí) Seneye, když v tom po nás začali střílet. Mluvil jsem na svou ženu, ležící na zemi, ale kulka vletěla do autobusu a prošla skrz naše dítě a zasáhla mou ženu. Byla to ta samá kulka, která je obě zabila. Střelba přicházela zpoza stromů ze zatravněné plochy. Možná to byli ozbrojenci skrývající se za kopci hlíny a stromy, kteří si mysleli, že jsme vojenský autobus přivážející vojáky.“

Masakr v Daraye není první případ, kdy mezinárodní média obvinila z hromadného zabíjení syrskou armádu, aby připravila půdu pro vojenskou intervenci NATO, i když ve skutečnosti za krveprolitím stáli syrští rebelové.

Respektovaný německý deník Allgemeine Zeitung informoval, že masakr v Houla, který byl ihned zahraničními médii označen za dílo syrské armády, byl ve skutečnosti spáchán proti-Assadovskými sunitskými vzbouřenci.

Prezident Barack Obama nedávno podepsal tajné nařízení, které umožňuje peníze daňových poplatníků použít na „nesmrtící podporu“ syrských rebelů. Nicméně noviny The New York Times připouštějí, že CIA pomáhá řídit dodávku těžkých zbraní – které jsou placené Saudskou Arábií a Katarem – rebelům umístěných na syrsko-turecké hranici.

Teroristé al-Kajdy také přicházejí z mnoha zemí, převážně z Jemenu. Jsou trénovaní a řízení ze západu podporovanými rebely. Londýnský The Guardian 30. července uvedl, že se syrští rebelové pravidelně setkávají s bojovníky al-Kajdy a učí se, jak zkonstruovat bombu.

Sledujte přiložené video, které je dalším důkazem, že za tento masakr jsou odpovědní členové tzv. Svobodné syrské armády.

Překlad: vlastnihlavou.cz

Zdroj: counterpsyops.com

]]>