Jak zvýšit svůj potenciál? Jak na vztahy? Jak si udržet zdraví? Poradí vám Festival Evolution!  O víkendu 18. až 20. března 2016 se Výstaviště v pražských Holešovicích opět stane cílem všech příznivců zdravého životního stylu a osobního rozvoje. Pod hlavičkou Festivalu Evolution se zde sejde více než čtyři sta tuzemských i zahraničních vystavovatelů, kteří představí své produkty a služby se zaměřením na BIO STYL, ZDRAVÍ, ECO WORLD, ALTERNATIVU a OSOBNÍ ROZVOJ. 


 

3 dny nabité programem

V programu se představí přes 150 osobností, ze zahraničních jmenujme například Tima Wallace Murphyho, Brandon Bays nebo Svámího Gadžananda. Tim Wallace Muprhy nabídne nový pohled na křesťanství a na tajný spolek Rex Deus působící po staletí jako posvátná pokrevní linie. Základy tajného vědění, které bylo po tisíciletí skryto, uvádějí, že Ježíš nebyl pouze světec, ale také mistr starobylého poznání předávaného v průběhu dějin, jehož původ se zřejmě nachází v egyptských tajemných školách. Toto tajné poznání bylo církví záměrně zasouváno do pozadí. 

Brandon Bays je celosvětově uznávanou terapeutkou, lektorkou a autorkou knih. V roce 1992 jí byl diagnostikován nádor dělohy o velikosti basketbalového míče. Podařilo se jí uzdravit se a techniky, díky nimž se během necelých sedmi týdnů uzdravila bez léků a operace, nyní předává po celém světě. Ukáže vám jednoduché a praktické metody, které můžete snadno využít v každodenním životě pro zlepšení svého zdraví.

Zkušený učitel jógy a mnich Svámí Gadžánand představí jógu z netradičního pohledu – jako techniku pro zvládání stresu. Předvede vám různé techniky pro uvolnění a navození harmonie celého těla a poradí, jak se vyhnout stresu a jak mu čelit. 

 

Pracujte na sobě!

O osobním rozvoji a našem skrytém potenciálu budou mluvit Jan Mühlfeit nebo David Kirš, další lektoři, koučové a odborníci představí různé metody, jak na sobě pracovat a jak zlepšovat nejen své výkony, ale i svou pohodu. Seznámíte se tak například s Dance koučinkem, zajímavými technikami, které v základu využívají pozitivní myšlení jako svého principu, nebo techniky mapování těla. Nebudou chybět ukázky práce s tělem, vědomím, energiemi, frekvenčními úrovněmi nebo různé přístupy z oblasti psychologie. Co je skvělého na dnešní době prozradí Antonín Baudyš a s novou metodou rozvíjení vlastního osobního rozvoje vás seznámí Jakub Střítezský. Bohaté zastoupení budou mít v programu spisovatelé a publicisté, např. Miloš Matula, Marie Holečková, Otomar Dvořák, Josef Dolejší, Jan Kroča, Zuzana Řezáčová Lukášková, Sylvia Jančiová a další. Na festivalu nebude chybět povídání herečky Gabriely Filippi o její cestě duchovního hledání s ukázkami z Léčivého divadla se závěrečnou řízenou meditací, v poněkud netradiční roli se představí Jana Paulová, která bude mluvit o projektu na záchranu slepic. Známá astroložka Markéta Vostrá spojila své síly s malířkou Marií Brožovou a společně představí unikátní ilustrovanou učebnici astrologie. 

 

V hlavní roli zdravý životní styl

Mnoho přednášek se bude věnovat zdravé stravě, můžete se těšit například na Pharm. Margit Slimákovou, RNDr. Petra Fořta, MUDr. Tomáše Rychnovského, prof. Annu Struneckou, MUDr. Rudolfa Zemka nebo Mgr. Pavla Klouda. Své zastoupení zde budou také různé terapie a léčebné postupy, např. biotronik Pavel Lukeš představí systém Sergeje Lazareva, Vladimír Ekart se zaměří na Rekonektivní léčení, chybět nebudou energetická léčení nebo postupy vycházející z hlubinné psychologie. Na festivalu si budete moci vyzkoušet i nejrůznější terapie – například muzikoterapii, rezonanční lehátko či alikvotní zpěv, nebo dechové techniky a zdravotní cvičení, nebo zajímavé techniky mapování těla. Ke zdravému životnímu stylu patří také pohyb, takže návštěvníci si bez ohledu na věk, váhu či zkušenosti budou moci vyzkoušet indický tanec, dance coaching, skupinové bubnování. Osvojíte si také řadu jednoduchých jógových technik, které vám pomohou zbavit se stresu, strachu, únavy a dalších nežádoucích stavů, které dlouhodobě vedou ke zhoršování vašeho zdravotního stavu. Budete-li se chtít vydat do minulých životů, nenechte si ujít přednášku o regresní terapii. 

 

Má mě rád, nemá mě rád…

Asi všichni chceme fungující vztah plný lásky, porozumění a klidu. Všichni potřebujeme cítit, že nás někdo potřebuje a miluje. Jinak nám něco chybí. Ale co si s tím počít? V dnešní době řešíme otázky týkající vztahů asi všichni. Ať jste v situaci, kdy hledáte skutečný partnerský vztah, nedaří se vám najít toho pravého, nebo cítíte, že potřebujete v životě změnu, ale nevíte, kde začít. Nejlepší cestou ke kvalitnímu a smysluplnému vztahu je nalezení osobní rovnováhy a umění mít rád sám sebe. V dnešní době existuje mnoho metod, jak na to, a s některými z nich se můžete na festivalu seznámit. Najdete zde lektory, kteří vám poradí, jak rozvíjet vztah, aby se z něho i po letech nevytrácela láska, blízkost, vášeň a intimita. Podíváme se na partnerství z hlediska astrologie, která nám prozradí, jak vztahy vznikají a budou se vyvíjet z pohledu horoskopů, a trochu překvapivě i z pohledu homeopatie. Na základě homeopatické typologie dokážeme předvídat chování, prožívání a role partnerů. A může nám pomoci rozeznat pravého životního partnera naše intuice? Odhalit, o co jde ve vztahu mezi mužem a ženou, mohou také rodinné konstelace. Speciálně pro ženy jsou určené přednášky, které jim pomohou uvědomit si svou sexualitu a ženskost, ale nebudeme opomíjet ani muže. Podíváme se, jaké mají vize a co pro ně mohou znamenat, zamyslíme se, jak muž (ne)rodí, nebo jaké stravovací styly jsou pro ně vhodné. 

 

Tajemné jiné světy

Jak vypadal svět slovanských bohů, nebo staroegyptská mysteria nebo naši keltských i germánských předků? Mají nám co říct i dnes? To budou témata např. pro Miloše Matulu, Věru Várady nebo Zuzanu Řezáčovou Lukáškovou. Blízko k nim bude mít i spirituální psychologie nebo pohled na minulé životy. Do historie ne tak dávné se podíváme s Marií Holečkovou a Otomarem Dvořákem, kteří nás seznámí s léčivými a posvátnými místy jižních Čech a Pošumaví , Josef Dolejší, Jan Kroča a Marie Holečková se podívají na Tajemný život Jakuba Krčína. Historik Jan Kroča, terapeutka Hana Fedora Smejtková a stavební inženýrka Zdena Živa Matoušová Skálová se sejdou na společné besedě na téma Pražský zvěrokruh. 

 

Máte parapsychologické schopnosti?

Během festivalu si v interaktivní poradně Paranormální výzvy můžete nezávazně vyzkoušet několik základních testů vašich schopností, jako například práci s virgulemi, schopnost přenosu myšlenek, hledání ukrytých předmětů nebo vidění bez očí. Třeba zde zjistíte, že jste to právě vy, kdo má potenciál posunout vědu zase o kus dál a ještě k tomu získat nedávno výrazně navýšenou finanční odměnu 3 333 333 Kč za důkaz paranormální schopnosti či jevu.

 

400 stánků s novinkami 

Na festivalu se sejdou čtyři stovky tuzemských i zahraničních vystavovatelů, kteří na svých stáncích nabídnou nejnovější produkty zdravé výživy, bio potravin, přírodní kosmetiky nebo praktické ekologické výrobky. A stranou nezůstanou ani novinky z oblasti výchovy a osobního rozvoje nebo témata, která vám umožní nahlédnout do sfér mimo každodenní realitu. Vystavovatelé pro letošek slibují nejen „žhavé“ novinky, ale také mnoho ochutnávek a speciální veletržní slevy.

 

Osahat, vyzkoušet, přivonět si 

Obě sekce, prezentační i programová, jsou neoddělitelné a vzájemně se podporují – o čem se v rámci programu bude mluvit, to je možné si rovnou vyzkoušet, osahat, ochutnat, nebo si přivonět. Vyzkoušíte si například různé terapeutické a léčebné postupy, které vám mohou pomoci od stresu, nemocí nebo smutku. Nenechte si ujít návod na jednoduché jógové postupy, které můžete praktikovat i v práci, hudební lázně, ve kterých se zbavíte stresu nebo třeba skupinové bubnování, díky kterému zjistíte, že se dokážete uvolnit i se zcela neznámými lidmi. Zjistěte, jak pracují koučové a lektoři osobního rozvoje.

 

Festival, který vám nasadí brouka do hlavy

„Všichni stojíme o informace o tom, co je zdravé. Stále častěji kupujeme zboží, které je ohleduplné ke zdraví i k přírodě, podrobněji se zajímáme o původ a složení produktů, které kupujeme. Cílem našeho festivalu je představit co nejširší nabídku v tomto segmentu a poskytnout relevantní informace z více pohledů. I proto máme podtitul „Festival, který vám nasadí brouka do hlavy“,“ říká Ctirad Hemelík, zakladatel Festivalu Evolution. 

Třetí březnový víkend si poznamenejte do svých diářů, protože na Festivalu Evolution byste rozhodně neměli chybět. Vše, co by Vás mohlo o festivalu zajímat, najdete na webových stránkách www.festivalevolution.cz

Festival Evolution (Bio styl, Eco World, Zdraví, Alternativa, Osobní rozvoj)

18. – 20. 3. 2016

Výstaviště Praha Holešovice