Živé jídlo a skvělá zábava vás čeká v sobotu 24. května 2014 na akci s názvem RawFest, prvním ročníku festivalu věnovanému oslavě živé stravy, zábavě, sportu a inspiraci, který se bude konat v areálu výrobny společnosti Lifefood v Praze – Běchovicích. Těšit se můžete na to nejlepší ze světa raw food, od sušených produktů až po celá raw menu "připravovaná" mistry raw kuchaři přímo na místě, dále smoothies, superfoods a chybět nebude ani čerstvé ovoce a zelenina včetně exotiky. O zábavu a vzdělání bude postaráno v přednáškovém stanu, v celém areálu pak proběhne mnoho uměleckých a sportovních workshopů zpestřených o profesionální exhibice. Velkou pozornost věnují pořadatelé dětem a jejich vyžití. Celý den vyvrcholí tombolou, koncerty a fireshow. Vstupenky lze pořídit v síti ticketstream nebo v e-shopu Lifefood.


„Živé jídlo, neboli raw food, je koncept, kdy jídlo neprochází tepelným zpracováním vyšším než 42 °C , takže živiny v něm zůstávají v nejvyšší možné míře zachované,“ vysvětluje Tereza Havrlandová, majitelka pořádající společnosti Lifefood, co to znamená živá strava a dodává: „s raw food je navíc obecně spojena úcta k přírodě a ke všemu živému, takže jen přirozeně vyplynulo pojmout RawFest nejen jako oslavu živého jídla, ale života vůbec.“

Kromě zástupců z oblasti raw food, jako je společnost Lifefood či raw restaurace Secret of raw, Plevel či Jelica, potvrdilo účast i mnoho dalších zajímavých vystavovatelů zaměřených na zdravý či alternativní životní styl. Radost jistě udělá prodejní výstava dřevěných šperků Pedrin, produkty ekodrogerie Tierra Verde, veganská obuv, biokosmetika, aromabar nebo Kokoza se svým jedlým balkonem.

„Během festivalu proběhne mimo jiné vyhlášení prvního ročníku soutěže o Zlatou dobrawtu. O vítězi rozhodnou přímo návštěvníci festivalu, kteří zvolí nejchutnější pokrm a nejoblíbenější smoothie. Určitě přijdeme s něčím, co návštěvníky osloví. Troufám si říct, že si na titul už brawsím zuby,“ usmívá se Jan Plajner z restaurace Secret of Raw, která se stala jedním z partnerů akce.

V přednáškovém stanu dozajista mnoho zvučných jmen naplní touhu po informacích, zatímco v areálu budou probíhat malířské workshopy od Blank Canvas pod vedením Libora Kormana, experimentální Body percussion od Jiřího Boudy nebo intimnější hudební dílny se Štěpánkou Čížkovou pro děti i dospělé. Důležitou součástí programu je jeho sportovní část, kdy se budete moci zapojit do sportovních workshopů počínaje jógou a konče speciálním bodyrock workoutem, zahrát si na provazochodce nebo se pokochat sportovní exhibicí členů uskupení Seberevolta.